Mukatado prichádza s novým albumom Krajina

BOX_572_1670353575

Po takmer piatich rokoch vydáva kapela Mukatado svoj štvrtý štúdiový album s názvom Krajina. „Je to taký terapeutický album“ hovorí so smiechom speváčka Janka Kozáková.

Na albume Krajina kapela s prestávkami zhruba dva roky. „Vždy tomu predchádza najprv naznačenie si demo nápadov a melódií, z ktorých potom vyberáme skladby na album. K tomuto albumu som  pristúpila nekompromisne a vyberala som len tie melódie, ktoré ma oslovili najviac. Urobili sme asi 40 demonahrávok. Vybrané témy som potom dokončovala s jazzovým klavristom Klaudiom Kováčom, ktorý je tak zručný, že mi vedel ponúknuť viacero alternatív, kam by sa skladby mohli uberať,“ hovorí speváčka Janka Kozáková. Producentom albumu a textárom je dvorný člen kapely Peter Dobrík, ktorý zaranžoval celý album aj sláčikové nástroje a vokálne party.

Nová zostava na albume

Keďže ma to čím viac ťahá k jazzu oslovila som nových kolegov, ktorý so mnou spolupracujú aj v kapele Vlčie maky: Klaudius Kováč- piano, Peter Solárik- bicie nástroje a Róbert Ragan- basová gitara. Na CD so si pozvala viacerých hostí spevácky zbor a perkusionistov.

Projekt z verejných finančných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a sociálnny a kultúrny fond SOZA.

Album vyšiel s finačnou podporiu SOZA.

 

BOX_572_1670352882

 

BOX_572_1670929950