Nový singel – Husičky

Folklór a Mukatado? Silné spojenie. Kapela predstavila nový singel „Husičky“, ktorý je oslavou jari

Kapela Mukatado po úspešnom albume Iba láska pripravuje nové CD. Druhou ochutnávkou po duete s Petrom Lipom je skladba s folklórnym motívom s názvom „Husičky“, ktorá je odrazom tradičnej ľudovej kultúry a nádhernej slovenskej prírody. Ospevuje lásku k človeku, k domovine, tradíciám a prírode.

Mukatado už skladbou Do vody potvrdili, že ľudových motívov sa neboja a zároveň, že im tento štýl veľmi svedčí. Novým jarným singlom „Husičky“ to opäť potvrdili. Pesnička je pôvodná, slovenská a na nahrávanie si kapela pozvala špičkových slovenských inštrumentalistov –  Oskara  Rózsu, Marcela Comendanta, či Stana Palúcha.

Hudbu k novinke zložili členovia kapely Mukatado Janka Kozáková a Peter Dobrík, text napísala speváčka Janka Kozáková. Singel sprodukoval Peter Dobrík z PJ SOUND STUDIA, ktorý atmosféru skladby krásne dotvoril.

„Pri písaní textu som si zaspomínala na svoje detstvo, na chalupu, ktorá sa nachádza v upätí vrchov Nízkych Tatier, kde som prežila veľa času  so svojimi rodičmi a so sestrou. Predstavu, že sedím na kopci a pred očami sa mi odohráva dej, som zhmotnila do textu a vznikli Husičky,“ prezradila speváčka Janka Kozáková, ako vznikol ich nový ľudový singel.

 

 

Nemyslela som si, že to, že som sa narodila v Podpoľaní sa niekedy prejaví v mojej tvorbe, ale opak je pravdou.  Môj otec kedysi dávno hrával v ľudovom súbore Partizán a Lipa a ja som sa chodila pozerať na ich skúšky, takže asi sa to na mne niekde vo vnútri podpísalo. 🙂 A taktiež  naša skladba Do vody mala neuveriteľné ohlasy, tak sme si povedali, že skúsime spraviť pôvodnú pieseň, ale ešte viac folklórnejšiu. A vzniklo toto naše ľudové dielo J,“ dodala speváčka Janka.

Na nahrávanie nového singla si Mukatado pozvali viacerých hostí, basgitaru nahral známy Oskar Rózsa, cimbal – Marcel Comendant, husle – Stano Palúch, krásne spevácke zbory naspievali „Margetky“ : Dajana Margetová, Dominika Margetová, Anna Margetová Koreňová, bicie – Róbert Tkáč a piano – Emanuel Gorči.
A aký vzťah má k slovenským tradíciám autorka a speváčka Mukatada Janka Kozáková?

„Keď som bola pubertiačka, tvárila som sa, že tradície sa ma netýkajú, ale teraz ich mám veľmi rada, pripomínajú mi pekné časy a hlavne domov! Myslím si, že máme na Slovensku veľa šikovných ľudí, ktorí vytvárajú naozajstné hodnoty,“ povedala Janka.